Mesaj de eroare

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls în _menu_load_objects() (linia 579 din /home/fullsys/public_html/includes/menu.inc).

Constructii

Termoviziunea este singura metoda de investigatie rapida si eficienta ce va poate oferi informatii complete asupra starii izolatiei termice a unei cladiri si nu numai:

  • Detectarea defectelor și asigurarea calității construcției - analiza prin intermediul camerei de termoviziune reprezintă o metodă eficientă și rapidă de a detecta posibile defecte de construcție. Într-o imagine termică devin vizibile pierderile de căldură, umiditatea și lipsa etanșeității dintr-o clădire. Defectele de execuție ale izolațiilor și deteriorarea clădirii sunt de asemenea detectate – fără contact.

  • Localizarea exactă a infiltrațiilor din acoperiș - zonele umede din structura acoperișului păstrează căldura de la soare mai mult decât zonele intacte, mai ales în cazul acoperișurilor plate. Astfel, seara, acoperișul se răcește în mod iregulat. Camera de termoviziune folosesc aceste diferențe de temperatură pentru a indica exact zonele cu umiditate și izolațiile defecte de pe acoperiș;
  • Servicii de consultanță energetică - în termografierea clădirilor, tehnologia cu infraroșu este ideală pentru o analiză rapidă și eficientă a pierderilor din sistemele de căldură sau aer condiționat ale clădirilor. Datorită rezoluției termice înalte, camera de termoviziune vizualizează în detaliu izolațiile defecte și punțile termice. Este ideală pentru înregistrarea și documentarea pierderilor de căldură ale ușilor și pereților din exterior, ale tocurilor și caloriferelor, ale acoperișului sau ale structurii unei clădiri întregi. Camerea de termoviziune este un instrument ideal pentru obținerea unui diagnostic complet, pentru lucrări de întreținere și pentru consultanță energetică.
  • Monitorizarea sistemelor de căldură și instalații - datorită operării ușoare și intuitive a camerelor de termoviziune, sistemele de căldură/aer condiționat pot fi testate rapid și sigur. O privire cu camera de termoviziune este suficientă pentru a descoperi distribuția neuniformă a temperaturii. Depunerile și blocajele din radiatoare sunt și ele detectate cu acuratețe.
  • Monitorizarea și verificarea sistemelor de energie solară - există două motive principale pentru examinarea sistemelor de energie solară: siguranța și monitorizarea performanței. Sistemele de energie solară ajung la cele mai bune performanțe în plin soare. Atât sistemele fotovoltaice mici cât și cele mari pot fi monitorizate eficient, fără contact și de la o anumită distanță, folosind camera de termoviziune. Este atins cel mai înalt nivel de viabilitate economică deoarece sunt identificate defecțiunile și este garantată buna funcționare a tuturor componentelor. Se obține siguranță suplimentară datorită posibilității de a introduce un parametru important, intensitatea radiației solare: valoarea introdusă este stocată împreună cu imaginea termică și este disponibilă ulterior pentru analiză.
  • Identificarea țevilor sparte - dacă este suspectată o fisură pe conductă, de cele mai multe ori singura soluție este să spargeți pereții și podelele. Scurgerile din instalația de încălzire din podea și alte conducte inaccesibile sunt localizate precis și fără daune. Este evitată astfel distrugerea pereților, iar costurile de reparație sunt mult mai mici.
  • Examinarea daunelor provocate de umezeală - nu orice umezeală de pe perete este cauzată de o conductă fisurată. Scurgerile defectuoase ale apei de ploaie pot cauza umezeala. De asemenea, canalele de scurgere înfundate sau infiltrațiile de apă pot provoca daune. Camera de termoviziune identifică sursa umezelii sau a infiltrării apei de ploaie înainte ca aceasta să se extindă și să provoace daune grave.
  • Prevenirea apariției mucegaiului - punțile termice provoacă pierderi de energie. În plus, poate să apară condens în aerul ambiental. Ca urmare, mucegaiul se dezvoltă în aceste locuri, iar riscul de îmbolnăvire al locuitorilor crește. Camera de termoviziune calculează valoarea umidității relative a suprafeței pentru fiecare punct de măsură, prin măsurarea temperaturii ambientale, umdității aerului dar și a temperaturii suprafeței. Zonele cu risc de mucegai sunt afișate pe ecran înainte ca acestea să devină vizibile: zonele afectate sunt afișate cu roșu, zonele fără risc de mucegai sunt marcate cu verde. Astfel pericolul de mucegai poate fi detectat la timp- chiar și în zonele ascunse sau în colțuri.
  • Testarea etanșeității unei clădiri - dacă ușile sau ferestrele nu sunt montate corespunzător, pe timpul iernii, aerul rece din exterior poate pătrunde în clădire iar aerul cald din interior se poate pierde, rezultatul fiind pierderi de căldură și costuri mari de energie. Camera de termoviziune facilitează considerabil detectarea crăpăturilor. Defectele de izolare sunt localizate în timp util, fără a mai fi nevoie de reparații costisitoare.